Hafiz Ismi

Wednesday, May 26, 2010

Gokusen.. bukan Son Goku

Sempena Hari Guru yang baru(mcm dah lama jek) saja berlalu, kali ni aku nak preview J-Drama yang berkonsepkan Guru.

Tapi sebelum tu, rasanya xterlambat lagi aku nk ucapkan "Selamat Hari Guru" kepada bekas2 guru yg pernah mengajar aku selama ni, dari Tadika sehinggalah ke Universiti. Walaupun aku sedar, yang aku ni bukanlah pelajar faveret, pelajar harapan, pelajar kesayangan bucuk2 dan yg sewaktu dgnnya. Aku hanyalah pelajar Wanted, pelajar yg mencatatkan rekod libasan rotan ke punggung terbanyak, pelajar yg selalu kena jemur dkt luar kelas... Tapi.. Jasamu tetap akan dikenang.. sob.. sob..(buat2 sedih).. Xde hadiah nk bagi, anggaplah post ini sebagai hadiah..(yeay!! jimat xpyh beli hadiah!!).. hehe~

Ok. kembali ke pangkal jalan. So, J-Drama yang akan di preview kali ni ialah Gokusen! bukan Son Goku dalam Dragon Ball tu yer.. Actually, cerita ni dah ada 3 season. Starting masa aku 2nd year dulu(2006 kot).. And sekarang ni dah season ke-3 dah.. Aku dah khatam semua season, and jalan cerita setiap season lebih kurang sama. Cuma pertukaran pelakon2 Handsome bersilih ganti as student..(gurl2 mesti suka nih..) Watak Cikgu & Family Yakuza je remain setiap season.

Season 1 : Watak Utama-Matsumoto Jun yg iras2 aku(Perasan!!)


Season 2: Watak Utama from Kumpulan Kat-Tun(Mcm Gurl plak diorg ni)


Season 3 : Pelakon2 dia aku xkenal sgt. Model underwear rasanya.(aku bantai jek!!)

Ok. Sinopsis cerita ni mengisahkan tentang seorang Yakuza(Yankumi namanya) yang bakal mewarisi bapaknya as ketua Yakuza. Tapi, Yankumi(watak utama) x berminat nak mewarisi takhta bapak dia, dia lagi prefer jadi Cikgu(berjiwa pendidik ler kononnya).

Masalahnya, Yankumi ni selalu kena jaga kelas2 bermasalah(mcm kelas aku masa dulu2 r). Semua student mmg tahap extreme r, ada yg kaki pukul, mat rempit, kaki perempuan, kaki berkudis(opss!!). Senang cerita semuanya stok Gangster Kampung Dusun r, mmg xdgr cakap punya. Yankumi ni memang selalu kena buli, tapi dia xguna kekerasan nk balas balik. Tapi dia guna cara tersendiri utk masuk(join) dgn student2 bermasalah ni. Apa caranya?? haa... kena tgk sendiri.. hehe~ Oh,some info.. Yankumi ni mmg kuat ler sesangat, kalau setakat gangster dk chow kit tu, dia pakai sebelah tgn jek.. hehe~

Kesimpulannya bagi aku.. cerita ni memang sgt best!! Mcm2 elemen ada.. Kelakar, Sedih, Loving2, Gaduh2. Sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat, kategori Umum.

So, apa tunggu lagi?? Cepat dapatkanya di pasaran. X kisah ler Ori ataupun Cetak Rompak. Kalau download pun lebih Afdal. Mcm aku, aku beli je yg pirate, RM5 je(kalau sesape berminat, next post aku buat preview pasal company pirate nih).. Sokong Cetak Rompak!!

Ok..itu saje.. Selamat menonton~~ Hait!!

P/S: Sondtrack Season 1 & 2 best!! Terutama Kizuna from Kat-Tun.


18 comments:

cik qureen said...

citer nie memang bes...
tapi tu lar, stiap season jalan citer same je..
huhu...

joegrimjow said...

selaku pencinta gokusen, tertinggal satu ni

gokusen the movie
hehe
tu pon stylo jugak

tengok2
;)

farah aminuddin said...

wah! ada matsumoto jun! harus tgk ni :p

Hafiz Ismi said...

Cik Qureen: Tu r.. tapi tetap layan kan~~ hehe

Joegrimjow: Aah ler.. tertinggal ler.. Thanks igtkan eh.. Gokusen Lover jugak eh.. yeah!!

Farah: Harus!! Matsumoto Jun yang cool dlm cerita nih!!

rossoneri said...

kita tengok season 1 n 2 je..pastu season 3 dah xlarat nak tengok benda yang sama...hahahah..season 1 paling best sbb ada matsuJUn dgn Oguri shun!!heheh..sangat cool.pastu ada movie dah keluar. kamenashi jadi cikgu..xhabis lagi tgk...

lagu kizuna tu best kan kan..

kumbang hitam said...

muke2 diorg mcm muke lm magazine kat saloon jek...haha

Hafiz Ismi said...

rossoneri: btul2.. yg first yg paling memberi kesan mendalam!! Kizuna mmg best!! hehe..

Kumbang Hitam: Btul.. Btul.. Btul.. hehe~

Nisa A. said...

saya sukaaaaa matsumoto jun=)
wawawaaa~

hanaKir@ said...

tak suke season las..huu..cam over reacted sgt jln cte die..

eykin said...

huhu gokusen!best2..

Hafiz Ismi said...

Nisa: Saya pon!!(nmpk gay x?) Pftt..

Hanakira@: aah.. season last nmpk cm kureeeng skit.. xde idea dah kot..

eyin: best@.. Syiokk!!

maCy said...

yg first best! sebab matsu jun comei banget! huhu

2nd xbest lah.. huhu

3rd ta tggk ag >.<

Hafiz Ismi said...

Macy: Sokong2.. hehe!!

irahehe said...

hehe...ira tengok citer nie!
tapi xtau lah tgok yg mane..
3 kot..haha..

touyakaruma said...

Memula tengok memang best , tapi lelama jadi bosan

1.Ada kes berlaku
2.Orang tuduh kelas Yankumi ngajar yang buat kes
3.Padahal bukan
4.Student dia kena belasah
5.Yankumi datang selamatkan keadaan

Hafiz Ismi said...

irahehe: hehe~ cek balik!! =p

Touyakaruma : betu2.. I totally agree!! tapi kan, kita bole layan tgk pelakon2 baru r utk setiap season. Plus aku minat Yankumi, so layan aje r.. =p

~Ney Ezzo~ said...

suke cte ni gk! da khatam tiga2 tu..besh..ade ke Gokusen 4 lak eh?huhu

Anonymous said...

kamenashi kazuya is the one who sang kizuna..not Kattun