Hafiz Ismi

Monday, May 17, 2010

Nak Tambah Trafik Blog Dengan Cepat?

Aku pun sebenarnya bukan pakar dalam bidang mendapatkan trafik yang tinggi ke blog. Lihatlah trafik blog aku sederhana saja. Tapi apabila menjengah ke blog saudara matdin, tetiba aku ternampak posting beliau mengenai bab-bab trafik ini. Memang bagus untuk mencuba kaedah ini apatah lagi tidak perlu mengeluarkan sebarang kos. Jom kita lihat macamana langkah-langkah yang perlu dibuat:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Igauan
2. Ad-dai'
3. kakngah
4. zIlh@n
5. LYAfrina
6. download mp3 percuma
7. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
8.Cara hidup baru abad 21
9.Bila Aku Menulis Blog
10.~ApekpunyaBlog~
11: My Big Family & Friends
12. ABCMILO
13. matdin (orang paling terkenal hehe...)
14. MSR @Blogger
15. Aku.Blog.Kamu

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).



4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk....
Selamat mencuba!!!

7 comments:

amar haziq said...

salam ziarah..
menarik tips tu
tapi tak paham lah..

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

eNaSaN said...

owh ye ker...cuma xpndai nk practik kan..mgkin akan cuba nnti,...hik3

Hafiz Ismi said...

saya pun xpasti,, kita cuba aje r.. hehe~

wanie mat zin said...

nk try bwat la camnie.....hurmmm

Huda said...

good luck :)

::ienafazlyna:: said...

sye tak paham..huhuhu..lampi betul

Hafiz Ismi said...

ienafazlna: Saya pon.. sama r.. try2 jek.. huhu~

Huda: U too~