Hafiz Ismi

Saturday, May 22, 2010

Kurosagi - Black Swindler

Finally!! Aku dah Khatam J-drama Kurosagi, 10 Episod. Komen aku? Cerita ni memang sarat dgn mesej(bg aku r) & Superb! Bila dah habis tgk cerita ni, korang akan terfikir yang dalam dunia ni, ada macam2 golongan2 manusia yang sanggup buat apa sahaja untuk dptkan duit. And of coz dengan cara menipu.. So dari 5 Bintang, Aku bg 5 Bintang(bukan Pasaraya Bintang yer)..

Ni Watak Utama J-Drama ni. (hmm.. tgk lama2.. mcm ada iras2 aku plak).. haha~

Sinopsis cerita ni mengisahkan seorg anak(watak utama) kepada keluarga yang telah ditipu oleh Syarikat2 Skim Cepat Kaya. Disebbkan frust menonggeng sbb kena tipu, bapa kpd anak(watak utama) ni dah bunuh semua family members except watak utama ni(tp dlm crita ni xjelas mcm mana dia boleh xterbunuh). And Lastly, bapa dia ni pun bunuh diri sekali. So, disebabkan tu lah si anak(watak utama) ni berdendam dengan semua Swindler dkt dunia ni & dia berazam utk hapuskan semua Swindler dalam dunia ni. After that, dia jumpa mcm2 jenis Swindler yg guna mcm2 method utk menipu.

So, bila aku relatekan balik drama ni dgn Reality Life, ianya memang ada je dkt sekeliling kita. Orang yang baik & jujur adalah golongan yang selalu jadi mangsa, orang yang licik & pandai cari peluang kelemahan org lain akan sentiasa berada dia atas. Kadang2, aku terfikir jugak.. Life is always Unfair... orang yang berkuasa boleh gunakan kuasa dgn cara yang salah, tapi xde siapa pun yang boleh tegur(style pemerintahan Kuku Besi & Kesultanan Melayu Melaka)..

But for me, it's simple.. Hidup ni mcm RODA. Berputar.. Kadang2 di atas... kadang2 di bawah.. we'll wait and see..

Eh.. aku rasa aku dah tersasul dari topik asal... Aku rasa aku nk promote J-Drama ni je tadi sbnanya, tp dah termasukkan emosi semasa plak.. hehe..

So, lastly.. Sesiapa yang berkelapangan(yg xde aktiviti masa weekend, yg xde awek/bf, yg ada awek/bf tapi jauh diperantauan, yg born loser,yang tengah sengkek).. bolehlah luangkan masa tgk cerita ni..
Gerenti Best!! Kalau xbest.. itu masalah korang.. haha~

P/S: Aku suka soundtrack J-Drama ni. (Daite Senorita)

23 comments:

Aizat Si Lipan said...

mmg best cite ni!!

nizam6281 said...

Nak dwnload link boleh?

Hafiz Ismi said...

Aizat: Serius best kan!!!

Nizam: Alamak xde r.. saya tgk DVD.. heh~

APAN said...

hoho...gue kureng citer jepun ni...
tapi kalau lawan2 layan r...
cm crow zero ke...
kalau ade membe2 baru tengok...
kalo sorg2 nak layan bosan gak...
haha...

Hafiz Ismi said...

Apan: tapi cerita ni mmg kena tgk sorg baru feel beb.. sbb kena fikir2 skit... =)

APAN said...

haha...nanti aku jmpe aku sebat kat membe aku...
dorang kompem adenye...
haha...

AMOI KUSUT said...

kalau muka anda macam muka hero tu,
maksud nya anda hensem laa enk?
hehehe

MY said...

haha.. mmg sgt best.. partner ngan maki horikita yg cute itu lak..

Hafiz Ismi said...

Apan :Enjoy!!!

Amo Kust : errr.. muka tersalah tgk kot td.. hehe~

My: Yeah!! Daite.. Daite.. Daite.. Senorita~~

Nazra~ said...

yeah J-drama..
mmg best
^___^

Hafiz Ismi said...

yosh!! btul tu~

Fay Nana (Cik Fana) said...

akan cuba menonton drama ni. haha. :D

LOmpat TiKam said...

erm... tapi cite ni mcm seriusss je.. . ada x cite japan yg klakar2 sket? :p

Hafiz Ismi said...

Cik Fana: Sila Cuba.. Best!!!

Lompat Tikam : Serius skit r.. ada cerita kelakar.. nnt next post saya review~~

hans said...

macam best pula bila baca review ko

Hafiz Ismi said...

hehe~ silalah tgk dulu.. =)

zool said...

Tak berapa layan J-Drama ni..
aku layan anime je.. jiwa kartun katakan

zool said...

Tak berapa layan J-Drama ni..
aku layan anime je.. jiwa kartun katakan

Sang Pencari Konklusi said...

wah... nak cari la cerita ni..
kat mana blh download??

Hafiz Ismi said...

zool : Anime pun layan jugak.. hehe~

Sang Pencari Konklusi: Cari2.. nak download xpasti.. sbb saya pun beli jek DVD.. huhu~

aurikelsan said...

wp drama nie cam agak serius tp best.. yeay for yamapi yg berlakon sbg kurosagi.. tp kurosagi the movie xbrape best sgtla, sedikit bosan

Hafiz Ismi said...

Ya btul!! Ehh.. dah ada the Movie eh?? Dsh ketinggalan nih.. kena cari nih...

rossoneri said...

kita ada beli vcd cite nih,tapi stiap kali bukak nak tengok mesti tido..hahahaha..jalan cerita best, tapi cara penceritaan tu, bagi kita boring...