Hafiz Ismi

Sunday, May 23, 2010

My Boss My Hero

Aku rasa bahang AF8 still xhabis lagi skrg ni.. Peminat & Pengundi mesti tgh menghafal lagu2 baru Student2 AF. Sbnanya aku pun xterkecuali.. tapi minat lagu je r(ayat cover).. Aku minat lagu Shahir tu.. Ape tajuk dia ntah(kata minat?!).. Confirm boleh pergi jauh & masuk Carta Era(itu je?).. hehe~

Tapi posting ni xkan crita pasal AF lagi r, aku rasa dah ramai sgt bloggers yang buat posting pasal AF ni.. So aku mengalah r(ecehh..) hehe..Before ni aku ada buat preview utk J-Drama; Kurosagi(kalo xbaca lg, sila baca ya.. =p). So kali ni aku still nk preiew J-Drama tapi yang versi kelakar punya. My Bos My Hero, cerita ni dah lama dah, last 2 years kot.. tapi pada sesape yg still xtgk, aku memerintahkan korg utk tgk sbb mmg sgt2 Best & Kelakar.. di ulagi.. sgt2 Best & Kelakar..

Sakaki Makio(Watak Utama) yg dkt tgh2 tu.. Nmpk mcm Yakuza x?

Sinopsis cerita mengisahkan tentang seorang Yakuza-Sakaki Makio(watak utama cerita ni) yang bakal menggantikan bapanya utk jadi Ketua Yakuza. Tapi, even dia ni mmg kuat berlawan, byk pengaruh, byk awek, byk duit tapi dia ni Sengal & Lembab bila bab2 berfikir. Dia xboleh berfikir lebih dari 5saat(sengal kan?).. hehe..

So,bapak dia ni ambik keputusan utk hantar balik dia ni pergi sekolah(high school) dgn deal bila dia dah graduate nnt dia akan ambik alih as Ketua Yakuza r.. bila dia masuk balik as Student ni, mmg mcm2 benda klaka yg jadi r.. Korang bygkan seorg Yakuza kena buli dgn Gangster sekolah, jatuh cinta dgn budak sekolah menengah, berebut Caramel Puding, kena masuk kelas tambahan, kena buat persembahan kelas and mcm2 lagi r.

Kiri : Masa sekolah, Kanan : Masa bekerja (Yakuza)

So, kepada sesiapa yang tgh jiwa lara, jiwa kacau, xde duit nk tgk wayang, takde awek/bf nk teman tgk wayang, mmg xde awek/bf dan yg sewaktu dengannya.. Aku strongly suggest utk korang tg cerita ni. Mmg xrugi masa korang..

Kalau korg xgelak tgk cerita ni, korang memang xnormal (Alien!!).. haha~ joking~

P/s: Soundtrack Drama ni pun best - Sorafune by Tokio Band(bukan Tokio Hotel yer!)

47 comments:

Fiq said...

omigoshh...aku dah katam citer nie.. suka suka suka!

kasih said...

eh eh kena tengok ni..
best ek?

Hafiz Ismi said...

Fiq: Best kan.. Superb!!

Kasih: Best.. Wajib tgk ni.. serius x menyesal~~

zaza said...

nk tgk kt ne ek??
mysoju gilee punye lombap...
tension skejap dsitu.. huhu

edd said...

Cerita ni seyes memang best..funny giler..
tp cite ni bkn da lama gile kua k? klu xslp ak tgk tahun 2006.

p.i.n.a.t. said...

gile best sgt cite neh!!
tgk 8 kali pon tetap gelak kt scene yg same..
makio sgt lawak!
first jdrama yg wat pinat jatoh chenta!

Hafiz Ismi said...

zaza: ermm.. dkt cruncyroll maybe ada.. buffering skit r..

edd: Best kan.. aah.. lama dah.. tapi yg versi Jepun punya dlm area 2-3 tahun lps r.. korea punya lama dah..

p.i.n.a.t: yeah.. me too.. jatuh cinta buat kali ke 18.. hehe~

penahatiku83 said...

salam... fiza add link ni ke blog fiza... =) nice blog... "nape hensem sgt si rambut panjang itewwww??" hehee....

Hafiz Ismi said...

Tq fiza.. org Jepun mmg hensem2.. xkurang juga org Msia yg menulis nih.. pfft.. haha~

sarah shafie said...

owh..best ke cite n?

mikro_kokus said...

huhu! member ada cadangkan suh tgk drama neh.. tp blum berkesempatan untuk melayan lagi.. tgk layan Nadome Cantabile skrng nie.. lepas nie ingat boleh la layan drama neh...

~kuyam~ said...

ha ah..cerita ni mmg klaka abis! lg2 yg part brebut puding itu.ahahaha!xleh henti gelak XD XD XD

Hafiz Ismi said...

sarah: best!! search dkt youtube dulu..

Mikro_kukus: sila layan. Anda xkan menyesal.. hehe~

Kuyam: yeah.. Puding!! berkejar2 nk dapatkan puding.. haha~

fadhlihamdan said...

=) dah letak blog hafizismi dalam blog saya. keep it up hafiz!

Hafiz Ismi said...

fadhlihamdan: Tq..i will support u too~~

aurikelsan said...

cite nie memang best!!

irahehe said...

aku suke citer niee!
best!..hahaha~

shey said...

alamak ! katne na dload eyy ?? cambest je .

natsumiDyla said...

dah lama nak tgk. tp skrg crunchyroll ngan mysoju mcm dah lembab.

hanaKir@ said...

aku da tgk da..kelaka gak cte ni..adoii

fmunyraz said...

cite ni best gila..
manyak kali layan.:)

dunspeak♥ said...

double thumbs up 4 dis muvie =)

Rabia Sensei said...

Hafiz, thanks for dropping by =D (walaupun komen awk yang tinggalkan tu ada salah sikit..hehehe)

Awak ni kira kaki J-Drama lah ni. Hmm, saya sudah lama meninggalkan drama korea dan jepun.

Apa-apa pun singgahlah tengok blog saya lagi A Man Almost Gets Hit By Train

Hafiz Ismi said...

aurikelsan, irahehe, hanakir@, fmunraz, dunspeak : Kita berfikiran sama!! Cerita ni memang Superb Two Thumbs up kan!! Xsabar nk tunggu Season 2(kalau ade.. T.T)

shey & natsumiDyla : I also dun have idea on that.. Tp kan, kalau u berminat.. tp kena keluar duit sikit -RM5. bole beli by pos.. nak ke?

Rabia Sensei : Sori Salah komen.. tersilap baca r.. anyway.. thank singgah sini yer.. =)

abc+milo said...

waaaaaaaaaaaaa~~~~~

kalau abcmilo nak beli camne plak???

fmunyraz said...

huuiisshh..
akan ada seasons 2 kn??
i'm waiting..agaga: )

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.mcm best je ceta neh

.btw, i suke maulana punya lagu
.RSVP x silap huhu

Hafiz Ismi said...

abc+milo: jap eh.. nk cari list tu.. btw.. bg email.. bole dieemailkan terus kesana~ huhu~

intanurulfateha: Best! Yup RSVP.. MAulana @ Sahhir best!!

ASaDa RyutaRo said...

aku dah tengok citer ni!!! best!!

masih simpan lagi citer ni dlm hardisk! ntah berapa kali khatam tengok. hahaha.. best! best!

lawak giler yakuza kena buli dgn gangster sekolah. adeh2..

cikgu tu suka kat dia. tp x luah2 pun.. uhh! cikgu tu lagi lawa dari dak sekolah tu. heee :P

ASaDa RyutaRo said...

x bleh bla nama dia jd makky kat sekolah.. hahaha

Hafiz Ismi said...

hehe.. betul2..
Yg xtahan tu.. Sakura-something tu selamba je panggil makky2.. padahal mamat tu Yakuza!! hehe..

Tapi..Cikgu tu mmg cantik! Kawaii!! hehe

Fello Ariza said...

best dowh... layan giler babeng ar aq...

Hafiz Ismi said...

fello ariza: yeah!! btul tu!!

Mommyyus said...

Nak belilah cd ni..dulu time kat u, selalu tgk cite jepun & korea..punyelah semangat nak habiskan cite tu sampai sanggup ponteng kelas. padahal kalau balik kelas pun bleh tgk..sengal.hafiz,berapa byk cd cite ni?

NARDtheNERD said...

huh.
tengok cerita ni masa muda muda first year dulu...teehehe~

NichKhun said...

alamak !!! pakwe saya tuh.. hahaha suke la laki tu.. hehehe

n.a.n.a said...

cerita nih best sgt. i like. i like :D

Hafiz Ismi said...

Mommyyus: Hehe.. Same with me.. hehe.. Oh! 1 DVD dah cukup, 10 episod sahaja. sikit sgt utk cerita2 yg best mcm ni!!

NardtheNerd: Same, but me tgk masa final year.. hehe~

NichKun: Pakwe u ke? lor.. kirim mtk Autograph dia bole??

Nana: I like it too!!

gEe said...

ske citer jepun ek? hehe. nice sinopsis la.

Hafiz Ismi said...

aah.. J Drama Fans.. Thanks~

hudhud said...

cerita ni bestttt ! i suka yg kanan sekali tu, one of kat-tun aite? kat-tun punya members semua best2 ! hehe

Hafiz Ismi said...

yup!! yg kanan sekali tu Kat-Tun punya Rappers!! Best!!

AzRi AzyAn said...

minat cte jepun or korea eh? hee~
tp cte ni mmg best n klakar abes..tgk bnyk kali pon x bosan..

Nisa A. said...

omaigaddd suke la cite ni.. tp x habes tgk lagi.. huhuhuuu~

Hafiz Ismi said...

Azyan : Yup.. J-Drama 1st. Cerita ni mmg tgk byk kali pun still best!!

Nisa : habiskan cepat!! sgt best!! hhehe~

sueIM said...

lawak gler sal puding tuh ..
sumpah suka citer nieh :)

Anonymous said...

hi, new to the site, thanks.