Hafiz Ismi

Tuesday, May 11, 2010

My 2nd Girlfriend.. Vending Machine

Macam Loser lah pulak tajuk Posting nih.. hihi~

Aku just nak share some piece of my life di Perusahaan Otomobil Kedua ni. Seperti yang korang tahu(kalau xtahu,buat2 tahu), company tempat aku bekerja ni mmg berorientasikan Jepon!! Nippon!! So, semua aspek kerja mmg diselitkan dgn term2 jepun mcm Pokayoke(bkn Pokemon), Kanban, Jundate, Hikarimono(bkn kari ayam.. mahupun kari daging) & byk lagi r.. Tapi satu benda aku mmg salute dkt Jepon nih, diorg memang sgt teratur & bersopan santun(tapi masa marah kena maki jugak!!)..

Ok, berbalik pada tajuk tadi.. Aku nk bercerita pasal Vending Machine yang mmg amat2 penting dalam kehidupan seharian aku dkt office. Kalau xde, mmg rasa hilang arah & punca r(over r plak). Tapi memang pun, dari pagi, sampai ke petang, memang banyak jugak aku menderma dalam Vending Machine nih. Kalau kumpul2 semua duit tu, cukup jugak lah nak bayar down payment Toyota Vios. =pOk, cakap banyak xguna. Aku tunjuk gambar kt korang;

Ni mesin Air, average harga 50sen -70sen. Tongkat Ali pun ada pada yg memerlukan.. hehe =p

Masuk duit, tekan2, dah siap Air Milo. 70 sen.


Yg ni plak mesin makanan. Mesin ni aku plg byk derma nih!! (nampak sgt aku selalu kebulur)


Ni mesin faveret aku!! mcm2 ada.. Nasi Lemak, Bihun Goreng, Mee Goreng, Hot Dog, Karipap, Roti Bakar.. next week mungkin masuk KFC plak..(Kelantan Fried Chicken).. haha~


3 Vending Machine ni antara yang paling banyak aku dermakan pendapatan aku. Tapi, yang paling penting utk guna mesin ni, korang kena prepare duit Syiling dulu r.. Duit kertas kadang xditerima.. worst condition kena telan terus duit tu(aku pernah terkena).. Pulangkan Wang Kami!!!

Tapi satu hari nnt, aku harap akan ada Vending Machine yang akan jual ;

TAKOYAKI!!! haha~

Joking! tapi kalau betul ada, confirm aku dah masuk lokap dah.. sbb ape? disabitkan kesalahan "Memecahkan Vending Machine & mencuri makanan"..

Tapi sebenarnya sama je, beli kat Vending Machine or dkt Cafe, cuma benda ni memudahkan sbb senang nak akses, murah & kadang2 nampak bergaya & cool(yeke?).

Ape2 pun.. Bacalah bismillah sebelum makan..(err.. ada kaitan ke dgn post ni?)

8 comments:

Anak Perak said...

wah bagus na ini mesen.knp kat offfice aku x der.klu ade kn best

MY said...

Aku suka takoyaki jugak!!!

Hafiz Ismi said...

Anak Perak : Memang Besh!! request dgn your Bos.. hehe~

My : Sama!!! Tako sukoi!!

merahitujambu said...

bagus laa ada mesin cmtu..mudah dan segera...

imran said...

hahaha.. best ngat!!!

Hafiz Ismi said...

merahitujambu : yeah mmg mudah.. mudah menghabiskan duit.. hihi~

Imran: =).. jom membeli~~

faezahannah^^ said...

kau kawen je laa dgn vending machine tue...senang. wahahaha XD
kidding ~^_^~

Hafiz Ismi said...

faezahannah : Machine tu xterima lamaran aku.. hehe~